neděle 8. listopadu 2009

Wiesbaden, aneb jak jsme navštívili herbyho

Jirka (dále herby) odjel koncem září do německého Wiesbadenu na studijní pobyt v rámci evropského studijního programu Erasmus. Ještě předtím než odjel, bylo jasné, že jednou přijde den, kdy se za ním vypravíme. Plány byly honosné a pomalu to vypadalo, že si budeme muset pronajmout dodávku, abychom se tam všichni dostali. Jak to tak ale většinou bývá, skutek utek. Naštěstí neutekl až zas tak úplně a my jsme se na poslední čtyři říjnové dny roku 2009 vypravili na cestu za herbym.

Termín vybrala kengis (díky za to), která s námi bohužel nejela z důvodu fyzického a psychického vyčerpání. Vyrazili jsme 28. 10. ráno což je den, který je pro IT zaměřené lidi jedním z „IT svátků“. V tento den roku 1955 se narodil zakladatel největšího softwarového gigantu Microsoft Bill Gates. Někdo může mít tento den také spojen se vznikem samostatného československého státu.

Do Wiesbadenu nás čekalo necelých 800Km, naštěstí skoro celá trasa po dálnici (D1 nepovažuji z větší části za dálnici, proto skoro). Vstali jsme brzo v klidečku se nasnídali, sbalili potřebné věci, včetně věcí z A4kového seznamu od herbyho, a vyrazili směr Vídeň vyzvednout herbymu zbytek humanitárních zásob. Po příjezdu do Vídně a vyplněním všech volných prostor v kufru jsem si uvědomil, že SuperB opravdu až zas tak velký kufr nemá :-(. Nastavili jsme Global Positioning System (GPS) Tomtom a vyrazili směr Wiesbaden.

Cesta po dálnici probíhala v poklidu, žádné zácpy a zpomalení a tak jsme po několika hodinách dorazili k poslednímu McDonaldu v ČR (Rozvadov), kde jsme se občerstvili, doplnili nádrž pohonnými hmotami a vyrazili na rychlostně neomezené německé dálnice. Někteří se snažili dohlédnout až k Wiesbadenu, ale bezúspěšně :-(



Jízda to byla parádní a opravdu jsem si ji užíval, české auto z německých dílu na německé dálnici - nádhera.



Po sedmi hodinách a třiceti minutách jsme se od GPS dozvěděli: "Dorazili jste na místo určení" a bylo tomu opravdu tak. Zaparkovali jsme, vybalili narvaný kufr věcí (škoda těch rozlitých zavináčů) a šli se seznamovat.

O tom, jak probíhaly následující čtyři dny se dočtete na herbyho blogu (nevím proč nefunguje link, tak apoň odkaz jako text :-( ):
http://herby.signaly.cz/0911/navsteva-z-brna


Jen bych doplnil, že ve čtvrtek ráno jsme nezačínali obědem, ale nákupem(brzkým ranním) v Realu (alis Tesco), kde jsme se vybavili na následující pobytové dny.

Německá Flora.


Čtyři dny utekly jako voda a v sobotu odpoledne jsme se vypravili zpět do Brna plni nádherných zážitků. Cesta byla skoro zrcadlově stejná. První zastávku jsme udělali po 140Km, kde jsme posvačili výbornou pomazánku, kterou nám herby nabalil – prostě mňamka. Další zastávka byla opět až v Rozvadově a pak už celou cestu hurá domů. Při dodržování rychlostních limitů (spíš jsme jeli o něco pomaleji) jsme se dostali na čas 6hodin 40minut.

Výlet to byl opravu nádherný a hned bych si jej kdykoliv zopakoval.
Pokud bych to měl celé shrnout tak ve mě Wiesbaden a celkově v Německu nechalo dobrý dojem. Pokud se vyskytne pracovní příležitost určitě nebudu váhat zde pracovat. Wiesbaden je opravu jedno z nejzelenějších měst, které jsem kdy viděl.
Díky herbymu za výborně připravený pobyt.

PS: na párty 80-tých let, která probíhala v prádelně se někteří tak opili, že jim ani nevadilo pít pivo okem :-)



Fotogalerie:

7 komentářů:

  1. výbornej článek! vzpomínky se vrací :)

    OdpovědětVymazat
  2. přemýšlím, jestli je poslední fotka fotomontáž, nebo ne :D

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkně nafasovanej kufr Radime. Tho

    OdpovědětVymazat
  4. Hodně dobrej trip... kua, co jsme tenkrát dělali jinak, že jsme měli čas na takový výlety? :-)))

    OdpovědětVymazat