sobota 29. října 2016

Beskydský trip - den čtvrtý

Noc v chatě Dobroťanka byla na pohůdku, v krásném prostředí a čerstvém vzduchu. Dokonce ani nezůstály následky z předchozího večera. Ostatně jako vždy, když se probudíte v Beskydech. Pohled z okna ovšem nebyl příliš pěkný. Pro celodenní trip na kole, poprchávalo a bylo zataženo kam až oko dohlédlo. Tak jsme to ještě na chvilku zalomilo - ostatně na dovolené není kam spěchat. Probuzení - pokus č.2. už byl ten správný - venku ani mráček a slunečno. Ideálka na celodenní trip. Jak se od nepaměti praví - snídaně základ dne. Bohužel to neplatilo o té naší. Zůstane ve mně na vždy ta vzpomínka s jakou noblesou se dají naservírovat prasklé párky. Ta vážná tvář jak pří servírování jídla od michelinského kuchaře. Ten okamžik čekaní a napětí a následně takové zklamání. Ještě že na mě vyšly poslední dvě ostravské klobásy, které ohříváním nepraskly. Udělat fotky, šup do dresů, kafíčko a vyrážíme dál novým výzvám.




Čtvrtý den nás měla čekat pohodová cesta. Taky byla, ale jen první stovky metrů. Pak to zas přišlo, Beskydy se opět předvedly - kopec, sešup, stráň všude kam se podíváš. Ale ta panorámata :-)




V podstatě skoro celé dopoledne jsme jeli část trasy, kterou jsme chtěli absolvovat předchozí večer, než jsme dorazily do Dobroťanky. A věřte, že to určitě nebyla pohodová jízda.




Po pár kilometrech jsme se oddělili a potkali se až na oběd na pomezí Česko-Slovenska. Doplnili tekutiny i živyny, dali si konečný cíl cesty - Portáš a rozdělili se. S Jardou jsme vyvedli kolo do dvou krpálu a pak to vzali dál po cyklostezce. Ostatní to vzali dál po vrstevnici (červená).



 Změnit plán cesty se ukázal jako dobrý nápad. Pohodovější ale delší cesta - sjeli jsme do Velké Karlovic, Karolínka, Nový Hrozenkov… krásná cyklostezka podél řeky, která se mírně klesala. Bylo nám ale jasné, že ty ztracené výškové metry budeme muset někde nastoupat. 



Cesta na Kohůtku byla vážně pekelná. I v podvečer mělo sluníčko neuvěřitelnou sílu a celou cestu do kopce se prakticky nedalo nikam schovat.



Se zbytkem skupiny a na podruhé i s Rozikem. Portáš a zasloužené kafe a pivo. Večeře na výborná a doktor si dal i borůvkové knedlíky. 




Příjemné a pěkné ubytko, kde jsme usínali pří poslechu cinkání zvonků ovcí.



Cesta:https://www.endomondo.com/users/753786/workouts/736736211
https://www.endomondo.com/users/753786/workouts/737527054

PS: fotky nejsou nikterak upravené, jsou tak jak je iPhone vyfotil :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat